22 Ekim 2015 Perşembe

Denizli Otizm Derneği Meclis’te

Denizli Otizm Derneği olarak Merkezefendi Belediye Meclisi’nde, 6 Ekim’de derneğimizin tanıtımını yaptığımız bir sunum gerçekleştirdik. Belediye meclislerinde sunum yapma fikrini bize veren Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru’ya, sunumu yapmamız için Merkezefendi Belediye Meclisine öneride bulunan arkadaşımız Leman’a ve sunum sırasında bana eşlik eden üyelerimiz Berrin ve Ümmü’ye, ayrıca konuyla ilgili habere yer veren ulusal ve yerel basın temsilcisi meslektaşlarıma çok teşekkür ederim.

Böyle bir sunum yapmak bizim için çok önemliydi çünkü, Denizli’de otizmle ilgili farkındalığı artırarak çocuklarımızın ve ailelerinin sosyal yaşama entegrasyonunu sağlamak istiyoruz.  Sunum sırasında otizmlilerin sayısının her geçen gün arttığını vurgulamanın yanı çözüm önerilerimiz ve Denizli’de bulunan otizmli bireylerle ve aileleriyle ilgili hayallerimizi anlattık. Dernek olarak çocuklarımızın eğitim alabileceği, ailelerimize destek verilebilecek bir yere ihtiyacımız var. Hedefimiz Otizm Yaşam Merkezi oluşturmak. Bereketli’de bulunan EÇEM’in eski yeri de bu amaçları gerçekleştirmek için biçilmiş kaftan. Daha önce anaokulu yapılacağı söylenen ama yeterli sayıda öğrenci olmadığı için açılamayan okul şimdi bomboş duruyor. Oysaki burası bizim çocuklarımız ve ailelerimiz için harika fırsatlar sunabilir. Zaten  bu bina özel gereksinimli çocuklara uygun şekilde düzenlenmiş. Bireysel eğitim odaları, mutfağı, pencerelerinde parmaklıkları, kapılarda içeriyi gösteren camlı bölümler var. Geriye kalan eksiklikler de kolayca halledilebilir durumda.

Biz dernek olarak bu binanın Otizm Yaşam Merkezi olması için toplumun bütün kesimlerinden destek bekliyoruz. Bu talebimizi daha önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a ve derneğimizle ilgili konularda işbirliği yaptığımız Sosyal İşler Daire Başkanı Erdal Işık'a aktardık. Sunum sırasında Merkezefendi Belediye Meclisi üyelerinden ve başkan Muhammet Subaşıoğlu'ndan destek istedik. Denizli Otizm Derneği olarak bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Sizde bizim yanımızda olun…
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder