20 Kasım 2017 Pazartesi

Otizm camiası ilerleme raporu bekliyor


 Türkiye Otizm Meclisi’nin (TOM) yeni yürütme kurulu belirledi. Bütün Türkiye’den otizm alanına faaliyet gösteren 54 sivil toplum örgütünün katıldığı  toplantı Konya’da gerçekleştirildi. Delegeler, 3 Aralık’ta, Otizm Eylem Planı (OEP) ile ilgili ilerleme raporu açıklanmasını beklediklerini ifade ettiler.

Türkiye Otizm Meclisi Genel Kurul Toplantısı, 18-19 Kasım tarihleri arasında Konya’da yapıldı.  Selçuklu Belediyesi ve SOBE Vakfı ev sahipliğinde gerçeleştirilen toplantının ilk gününde hem geçtiğimiz bir yıllık dönem değerlendirildi hem de yeni yürütme kurulu belirlendi. Toplantıya STÖ’lerin yanı sıra Selçuklu Belediye Başkanı İbrahim Uğur Atalay ve AK Parti Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan da katıldı. Yeni yürütme kurulu ODFED, ANOFED, OTEF, Otizm Federasyonu, Tohum Otizm Vakfı, Manisa Otistik Bireyler ve Engelsiz Aileler Derneği, Eskişehir Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği, Sabahat Akşiray Otistik Bireyler Derneği, Alanya Otizmle Yaşam Spor Kulübü Derneği, Malatya Otizmliler Derneği ve İlgi Otizm Derneği’nden oluştu.

OEP gündelik hayata yansımadı

Otizm Eylem Planı (OEP) resmi gazetede yayımlanmış olamasına ramen bunun etkilerini gündelik hayatlarında göremediklerini ifade eden otizmli çocuk sahibi aileler, bakanlıkların parça parça yaptıkları çalışmaların toparlanması gerektiğini dile getirdiler. Geçen yıl 3 Aralık Engelliler Günü’nde OEP’in ilan edildiğini hatırlatan delegeler bir yılın sonunda ne kadar ilerleme olduğunun görülmesinin bundan sonraki yol haritasının çıkarılması için bir büyük önem taşıdığını vurguladılar. 

İZOT’tan büyüleyici konser

Otizmli çocuklardan oluşan yaklaşık 40 kişilik İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) da Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde 18 Kasım’da büyüleyici bir konser verdi. Ayrıca sema gösterisi yapıldı. 106. konserine çıkan İZOT ekibi, Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da konser vererek ülkemizi başarıyla temsil ediyor. 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder