4 Nisan 2013 Perşembe

Özeliz! Farklıyız! Farkında mısınız?

Otizm konusundaki toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla Denizli Çamlık Özel Eğitim Uygulama Merkezi (OÇEM) öncülüğünde 2 Nisan’da planlanan yürüyüş 10:30-11:30 saatleri arasında yapıldı. Ailelerin çocuklarıyla birlikte katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu... 

Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve sorunların çözümüne katkıda bulunmak için,  BM’nin kararıyla, 2008’den beri, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü, Nisan ayı da otizm farkındalık ayı olarak kabul ediliyor. Amaç otizmle ilgili araştırmaların desteklenmesi, erken tanı ve tedavinin yaygınlaştırılması…

Nisan ayında pek çok etkinlik düzenleyerek otizm konusundaki farkındalığı artırmayı hedefleyen Denizli Çamlık Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin ilk etkinliği otizm farkındalık yürüyüşü oldu. Denizli Valilik makamında Vali Yardımcısı Abdullah Acar’ı ziyaretten sonra, Belediye bandosunun da katılımıyla Denizli Valiliği’nin önünden başlayıp Büyükşehir Belediyesi önünde sonlanan yürüyüşe, otizmli çocuklar ve ailelerin yanı sıra, konuya duyarlı vatandaşlar da destek verdi. Belediye önünde  İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Mehter Takımı yürüyüşe katılan grubu karşılayarak Otizm Farkındalık Yürüyüşüne renk kattı.

Dünyada ve ülkemizde otizmli birey sayısının her geçen gün arttığını belirten OÇEM Okul Aile Birliği Başkanı Berrin Öner, bu sayının Amerika’da 88’de 1 olduğunu vurguladı.

Otizme ve yaşanan sorunlara dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade etti. Otizmli çocuklar için yapılacak olan yeni okulun projesinin çizildiğini ve arsasının yerinin belirlendiği dile getiren Öner şunları söyledi: “Sayın Valimiz Abdülkadir Demir ve Milli Eğitim Müdürümüz Sebahattin Akgül’ün yeni okulumuza en kısa zamanda kavuşmamız için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Çocuklarımız şu an çok zor koşullarda eğitim alıyorlar. Bu nedenle okulumuzun bir an önce yapılabilmesi için hayırsever iş adamlarımızdan destek bekliyoruz.”

Nisan ayı içinde etkinliklerinin devam edeceğini belirten Berrin Öner, Denizli’deki ilköğretim öğrencilerine yönelik resim yarışması düzenlediklerini, okullara yönelik ziyaretler gerçekleştirileceğini ve 19 Nisan’da uzmanların da katılımıyla “Otizm ve Aile” konulu bir panel yapılacağını söyledi.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder