10 Ocak 2018 Çarşamba

Otizm dostlarıyla yeni yılın ilk pazar kahvaltısında buluştuk

Denizli Otizm Derneği (DOD) üyeleri ve gönüllüleri olarak yeni yılın ilk pazar kahvaltısında otizm dostlarıyla buluştuk.  Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü’nün de katıldığı kahvaltıya, otizmli çocuk ailelerinin yanı sıra STÖ temsilcilerinin de büyük ilgi göstermesi bizi çok memnun etti.

DOD tarafından yeni yılın ilk pazar gününde Saki Restoran’da gerçekleştirilen kahvaltıda toplumun farklı kesimlerinden bir çok insanın bir araya geldiğini görmek bize gurur verdi. Kahvaltımıza gösterilen bu ilgiyi doğru yolda ilerlediğimizin bir göstergesi olarak kabul ettik. 

Katılım yelpazesi çok geniş oldu
Kahvaltıya katılan davetliler arasında DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu, DESİAD ve DENİB YKÜ Bekir Serdar Mutlubaş, Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Uğur Didin, Özel Çocukları Kuruma Derneği Başkanı Ayten Bahtiyar, Denizli Down Sendromu Derneği Başkan Yardımcısı Yücel Çakmak, Türk Kadınlar Birliği Denizli Şube Başkanı Berrin Şengün, DSO Genel Sekreteri Zeren Gerelioğlu, Denizli Valiliği AB Proje Koordinatörü Murat Urhan, PAÜ Çocuk Psikiyatristi Yrd. Doç. Dr. Ömer Başay, İl Müftüğü çalışanları Mehmet İm ve Hacer Yenidede, Özel Eğitimciler Derneği Denizli Şubesi Üyeleri ve DEGİAD üyeleri vardı. Sivil toplum örgütlerinin başkanlarının yanı sıra pek çok üyesi de bizimle birlikteydi. Katılan herkese bizimle oldukları için ve bu yolda bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ederiz. 

Yeni yılda ayrımcılık son bulsun

Denizli’deki otizm dostu birey sayısının her geçen gün artmasından memnuniyet duyuyoruz. Derneğimiz kurulduğundan beri pek çok çalışma yaptık ama gidilecek daha çok yol var. Otizmli çocukların ve ailelerinin toplumla entegrasyonunun sağlanması için çalışmalarımız bu yıl da aralıksız devam edecek. 

Gönüllü ağımızın her geçen gün gelişmesinden mutluluk duyuyoruz. Bazı kazanımlar olmasına rağmen ne yazık ki 2017 yılı otizmli bireyler ve aileleri açısından oldukça zorlu geçti. Eğitim, spor ve sosyal yaşam başta olmak üzer her alanda ayrımcılıklar sürdü. Otizm Eylem Planı’nın resmi gazetede yayınlanmasının etkilerini gündelik hayatta henüz göremedik. Bu yıl boyunca ülke çapında ve ilimizde Otizm Eylem Planı’nın hayata geçirilmesinin takipçisi olacağız. Ayrımcılığın son bulduğu, bütün engel gruplarındaki bireylerin hayata eşit ve onurlu katılımı yolunda önemli adımların atıldığı  bir yıl olmasını dileriz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder