İşte bugünün notları.
- Sunum iki bölümden oluştu. Birinci bölümde Zorlu ailesinin deneyimi aktarıldı, ikinci bölümde de ODER'in faaliyetleri anlatıldı.
- Beril'e 2.5 yaşındayken tanı konmuş. 18 aydan önce kelimeleri varmış sonradan kaybolmuş. Tekrar konuşma 4 yaş civarında başlamış ve önce tek tek kelimelerle çıkmış.
- Anaokulu'ndan başlayarak kaynaştırma eğitimi almış. Bu süreçte yardımcı abla ve oyun ablası desteği almışlar. Oyun ablası günde iki saat gelmiş. Ayrıca haftada 4-5 saat özel ders almışlar. Bunun yanı sıra at binme, spor vb. etkinliklere çeşitli zamanlarda ve sürelerde katılmışlar.
- Normal zamandan bir yıl daha geç ilkokula başlamış. İlkokul süresi boyunca Beril'in öğretmeni ve sınıf arkadaşları onu çok desteklemişler. Ortaokulda öğretmen ve ders sayısı arttığı için sıkıntılar yaşanmış.
- Güzel Sanatlar Lisesi sınavını kazandığı halde bir gece operasyonuyla ismi listeden çıkarılmış. Konunun basına taşınmasının ardından bakanın devreye girmesi bile sorunu çözmeye yetmemiş. Yedeklerin alınmasının ardından yapılan sınavlarda Beril ortalama 87 puan alarak okula girmiş. Şimdi 16 yaşında ve Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi'nde kaynaştırma öğrencisi...
- Bebekliğinden itibaren her zaman sosyal ortamlarda bulunmasına özen gösterilmiş.
- ODER, 15 yıllık bir dernek. Konuğumuz bunun 12 yılına birebir tanık olmuş. Başlangıçta daha ziyade eğitim ağırlıklı projeler yürüten dernek son dönemde spor, dans, müzik ve aile paylaşımı konularındaki çalışmalarını artırmış. Yeşim Bayındır Zorlu da derneğin ikinci başkanı.
- ODER aynı zamanda Otizm Dernekleri Federasyonu'nda da yer alıyor..
Teşekkür ederim. Sizleri İzmir'de etkinliklerimizde görmek ve yeniden Denizli de sizine tkinliklerinizde olabilmek dileğiyle, Çalışmalarınızda başarılar, kolaylıklar dilerim. Yeşim ZORLU
YanıtlaSil